ETKİNLİKLER

-     27 Şubat 2018 tarihinde Ödemiş Ticaret Odası, TOBB Ödemiş Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Ege Kadın Buluşması ve EKAM ile ortaklaşa düzenlenen "Toplumsal Cinsiyet ve Toplum Tarafından Dayatılan Cinsiyet" konulu seminere Araştırma Görevlisi Yeliz ÇAKIR KOÇAK konuşmacı olarak katılmıştır.

-       İzmir Büyükşehir Belediyesinin "Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesi" kapsamında Bergama Belediyesinde düzenlenen "Türkiye'nin Toplumsal Cinsiyete İlişkin Yükümlülükleri ve Yerel
Yönetimler" konulu yerel yöneticileri bilgilendirme toplantısında Araştırma Görevlisi Yeliz ÇAKIR KOÇAK, EKAM adına "Şiddet, Şönim, 6284 Sayılı Yasa, Sorunlar ve Beklentiler" başlıklı sunumu gerçekleştirmiştir.

-     7 Nisan 2018 tarihinde Yörük Türkmen Kadınları Derneği Başkanlığı ve Bornova Belediyesi ile ortak düzenlenen “Efe Kadınlar Resim Sergisi, Panel ve Kültür Gecesi”ne Prof. Dr. Konca YUMLU konuşmacı olarak katılmıştır.

-     7 Mart 2018 tarihinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, EKAM, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile ortak düzenlenen "I. Uluslararası Balkanlarda Türk Kadını Sempozyumu"na Prof. Dr. Konca YUMLU (Oturum Başkanlığı) ve Öğr.Gör.Dr. Huriye GÖNCÜOĞLU katılmıştır.

-     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan davet üzerine, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" sebebiyle Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek olan toplantıya EKAM’ı temsilen EKAM Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Dr. Huriye GÖNCÜOĞLU BODUR katılmıştır.

-      8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Programı" kapsamında 08/03/2018 günü ve 13.30-15.00 saatleri arasında Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezinde (MÖTBE) gerçekleştirilen "Kültürlerarası Kadın" isimli panele Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Konca YUMLU gerçekleştirmiştir.

-     Prof. Dr. Konca YUMLU İngiltere Cambridge Üniversitesi'nde 21-23 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Universities Association for Lifelong Learning, UALL 2018" Konferansında uluslararası panele konuşmacı olarak katılmıştır.

-   21-23 Mart 2018 tarihlerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı" kapsamında rehber öğretmenlere yönelik Izmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi"nde Araş.Gör.Dr. Yeliz Çakır Koçak rehber öğretmenlere uygulama destekli bir eğitim vermiştir.

-       XIII. Üniversiteler Arası Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İşbirliği ve İletişim Grubu Çalıştayı, 11 Mayıs 2018 tarihinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde EKAM'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

-     23 Mayıs 2018 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin "Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesi" kapsamında Foça Belediyesinde düzenlenen "Türkiye'nin Toplumsal Cinsiyete İlişkin Yükümlülükleri ve Yerel Yönetimler" konulu yerel yöneticileri bilgilendirme toplantısında EKAM adına Araştırma Görevlisi Dr. Yeliz ÇAKIR KOÇAK "Şiddet, Şönim, 6284 Sayılı Yasa, Sorunlar ve Beklentiler" başlıklı sunumu gerçekleştirmiştir.

-     Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve EKAM işbirliği ile İsveçli sanatçı Ludmila Christeseva’nın “Fashion Speaks Sisterhood/Moda Kadın Dayanışmasını Yansıtır” konulu iki sergi/enstalasyonu 25 Ekim-15 Kasım 2018 tarihlerinde, yine Ludmila Christeseva’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Kadın Çalışmaları Anabilim dalı öğrencileri ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu uygulamalı-interaktif eğitimi 25-28 Ekim 2018 tarihlerinde yapılmıştır.